måndag 11 juli 2011

SOMMAR..........Lust och fägring....


Nu har vi bättre skyltar utmed V50, så nu är det lättare att hitta hit. Trädgården har aldrig varit så vacker som den är nu, tack vare lagom med regn, sol och värme.
Färgprakten är magisk, det är som om växterna visar på att dom trivs, utbudet av insekter, humlor, fjärilar, fåglar, grodor, ja alla trivs i en harmonisk balans.
Rosor, gamla sorter som doftar och som blommar hela tiden, luktpion som i mitt tycke har en alldeles fantastisk doft och för att inte tala om krydd- och medicinalväxterna som också doftar. Mina speciella favoriter är citronverbena, citrontimjan och åbrodd. Nu skördas kryddor och medicinalväxter mer eller mindre varje dag.
I grönsaksbäddarna och i växthuset skördas tomater, gurka, physsialis, morötter, märgärtor och sallat dagligen. Fröerna från Nordgen grodde bra och speciellt morötterna blir fantastikt fina. Svartspetskålen växer också frodigt och skall nu börja skördas.
Om du har vägarna förbi, stanna gärna till, om du vill och om vår gäststuga är ledig, går det bra att hyra den. Två rum och fullt utrustat kök, toalett med dusch. Fyra bädda samt spjälsäng. Stugan ligger precis i anslutning till trädgården. För dig som inte vet, Sinnenas gård ligger nära riksväg 50 mellan Askersund och Motala. Vill du åka tåg hit, går det till Hallsberg och vi kan hämta.
Hör av dig om du är intresserad.
Ewa-Lis Hörne Messelth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar