torsdag 25 augusti 2011

SVAMPTIDER
En av fördelarna med att ha hundar är att vi ofta kommer ut i skog och mark. Imorse tog vi bilen några minuter bort till nya marker, gick ett par minuter in i skogen och där stod dom, skogens gula guld.
Är van med att plocka gula kantareller i stora mängder i Dalsland men har aldrig hittad dem här. Nu har vi äntligen hittat en ställe och väldigt nära, känns underbart. På denna plats fanns det också gott om trattkantareller och faktiskt så hittade vi en hel del svart trumpetsvamp också.

Det går verkligen mot höst, trädgården Sinnens gård håller på att gå i vila, fast vissa blommor är inne på sin andra blomning, bl a getruta, lupin, rödblära, bergsklint, fjädernejlika, ormrot, indisk fingerört samt några fler.

Höstöga och två olika perenna solroser (och jordärtskocka) samt sköldpaddsört håller på att börja blomma för första gången och det är roligt att säsongen på det viset blir rätt så lång.

Frösamlingen pågår för fullt, om någon är intresserad av att köpa fröer från trädgården går det bra, ring eller maila, så skickar jag. Det finns också örtsalt till försäljning, gjort på ca 12 örter, vitlök och chili.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar