söndag 1 januari 2012

TINKTURER o HOMEOPATMEDEL MOT TANDPROBLEM

(NaturalNews) De flesta människor hatar gå till tandläkaren. Regelbundna tandhygien hemma är ett stort steg mot att förebygga tandproblem; och grundläggande hem vård kan förbättras med en mängd växtbaserade och homeopatiska behandlingar för att lindra smärta och lösa mindre problem med tandköttet och tänder.
Calendula (ringblomma)
Har använts i århundraden för att lindra olika tand/munproblem. Ett munvatten på ringblomma är lugnande för tandköttet och munnhålan. Det helar mjukdelar, lindra blödande tandkött, munsår, herpes, organskador.
Kryddnejlika, (Clove oil) har används sedan länge mot bl a tandvärk. Det innehar smärtlindrande och antiseptiska egenskaper och är mycket effektiv.
L-Lysine, L-lysin hjälper kroppen artbestämda vitamin C. En brist i aminosyran L-lysin kan leda till anemi och skörbjugg, en sjukdom som karakteriseras av kollagen uppdelningen i de naturliga gummiarter.
L-lysin tillverkas inte av kroppen och måste tillföras.
Livsmedel som innehåller de högsta källorna av L-lysin är citrusfrukter, broccoli, röda paprikor, meloner, tomater och jordgubbar. Eftersom L-lysin är rikt på antivirala egenskaper, kan kosttillskott förhindra utbrott och lindra symptom på herpes.
C-vitamin.
Applicera C-vitamin pulver direkt på tandköttet kommer inte bara lindra smärta och minska blödning, skyddar tänderna och minskar risken för parodontala sjukdomar. I vissa fall har regelbundna tillämpningen av C-vitamin pulver förhindrat lös tänder från att lossa.
Arnica homeopatiskt (Slåttergubbe)
Är användbart för att avlägsna svullnad och stötskador i munnen och runt tandköttet efter kirurgiiska ingrepp, efter extraktioner och även efter ortodontist justeringar.
Flera doser av Arnika efter en tandutdragning befrämjar snabbare läkning och lindra smärta nästan omedelbart.
Belladonna, homeopatiskt, kan snabbt lindra tandvärk där det finns djupa är smärta. Tandvärk kan har börjat plötsligt och kan vara lättad genom tillämpning av varma kompresser.

Ruta Graveolens
Homeopatiska Ruta graveolens eller Ruta, rekommenderas för smärtlindring vid tandvärk eller efter en extraktion när smärta upplevs i benet runt basen av tanden och i käken.

Staphysagria
Homeopatiska Staphysagria är ett väl känt botemedel för tandvärk; och i vissa fall kan det fullständigt befria tand- eller tandköttsmärta. Smärtan kan vara mycket intensiva och skarpa och utsträckas till ansikte och huvud, orsakar extrem känslighet. Det är allmänt känt på vänster sida, denna åtgärd kan dock vidtas för att avlasta nästan alla typer av tandvärk.

Dessa botemedel tros generellt vara säkra för både vuxna och barn. dock är det alltid bäst att tala med en homeopat som känner till deras användning.

Källor för denna artikel:
Wright State University apotek: Populära naturliga rättsmedel--del XVII: kryddnejlika
http://www.Wright.edu/admin/fredwhi...

Läs mer: http://www.naturalnews.com/034516_tooth_pain_gums_remedies.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar