tisdag 17 april 2012

The super herbal power of ginger INGEFÄRA

The super herbal power of ginger
 Ingefära är på 13:e plats av antioxiderande växter, ORAC poäng på 28.811 . Ingefära är sammansatt av flera flyktiga oljor som ger den dess karakteristiska smak och lukt, zingerone, shogaols, * gingerols. Dessa oljor är kraftfullt antibakteriella och antivirus, antisvamp, antiparasitära medel.
Ingefära har klassiskt använts för att förbättra matsmältningen. Nio olika ämnen har hittats som stimulerar serotoninreceptorer i tarmen som ger fördelar till det gastrointestinala systemet. Detta minskar tarm relaterade inflammation och näringsämnen förbättrar absorptionen. Ingefära kan klassificeras som en carminative (minska gasbildning) och en stamcell spasmolytic (lugnar tarmkanalen) medan inducera tarmen motilitet. Ingefära är känt för att sänka febern som illamående, åksjuka, och känslor i "morse vid sjukdom." Dessutom, det hjälper till stöd för produktion av galla, vilket gör det särskilt lämpligt att smälta fetter. Mm, mm.
Idag finns eko ingefärspulver att köpa, gott i mat, smothies mm.
Ewa-Lis Hörne Messelth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar