lördag 17 april 2010

VÅRENBlommorna kommer från trädgården, tror att blåsippan är fridlyst!?!? i så fall är jag lite kriminell?!inte bra, men dom är såååå fina.
Tur att inte vinterkläderna är undanhängda, ingen värme i luften precis. Trots frånvaro av värme växer det i naturen, en växtkraft som imponerar på mig.

När vi åt våran frukost imorse såg vi från köksfönstret följande fåglar; domherre, bofink, grönsiska, gulsparv, gråsparv, nötväcka, talgoxe, blåmes och koltrast, ingen dålig syn och ett skådespel att titta på.

Ha en bra dag i kylan, kanske en anledning till att stanna inne och bara vara. Efter uträttade ärenden skall vi själva sätta oss framför brasan, ta ett långt bad och njuta av nuet utan att prestera.

Ewa-Lis Hörne Messelth

fredag 16 april 2010

Migratory birds are teaching humans about the benefits of superfood berries

Migratory birds are teaching humans about the benefits of superfood berries

Sparvar, trastar och sångare, alltså flyttfåglar, vet inbyggt vilka bär dom skall äta för att få i sig mest näring!!!under sina långa resor, inte bara inbyggd kompass för att hitta utan även kunskap om vad för bär som är bäst ur hälsosynpunkt!!! Kanske vi har något att lära av fåglarna??

onsdag 14 april 2010

VÅREN
Imorse på promenaden såg jag att vi har massor av blåsippor i dungen bredvid örtagården.
Sent i höstas planterade jag flera hundra lökar, gamla sorter från 1800-talet, nu börjar irisar och krokusar att komma fram, samt vitlökar (4 sorter) som jag planterade så sent som i november, också dom kommer upp nu. Härligt att följa förloppet och att se att nästan hela trädgården har klarat sig under vintern.
Murklorna växer till sig och jag kommer att skörda en gång till i alla fall.