onsdag 9 juli 2014

HÖGSOMMAR, FRODIGA KULTURVÄXTER OCH ÖRTER

Våren och försommaren har varit gynnsam för växtlivet och alla insekter med andra ord är trädgården ovanligt frodig. Nu prunkar det i trädgården och i pallkragarna runt omkring i trädgården. I år har vi ett enormt utbud av kulturväxter, eftersom vår frösådd var gynnsam samt att grogrunden blir bättre i våra växthus.

Vi har anlagt 4 örtagårdar och 3 stora kulturträdgårdar på beställning, med växter från Sinnenas gård hittills i år. Mer att vänta. Detta är en ny nisch för oss. En nisch som vi ser som en stor utmaning och som vi gillar.
Bokade grupper och större sällskap kommer med jämna mellanrum.

Det unika med Sinnenas gård som vi antar är orsaken till att besöken ökar markant är att vi är en ekologisk visningsträdgård med ett stor utbud av plantor till försäljning, plantor som inte är förädlade, vad vi i dagligt tal kallar kulturväxter/mormorsväxter. De flesta växter som vi säljer finns i vår visningsträdgård, ca 450 olika sorter. Trädgården är rund och indelad efter färg som harmonierar. En del är vit, silver och grön, en gul, orange och röd en är blå, cerise, rosa och lila och en del består av väldoftande växter samt en "häxträdgård".
Runt omkring i trädgården finns det pallkragar med olika grönsaker och blommor, de flesta fröerna kommer från Nordisk genbank. Växter med ett kulturhistoriskt värde.

Vill ni boka tid för en rundvisning, ring eller skicka mejl till 0709 360402 eller info@sinnenasgard.se.

Till varje del av trädgården finns en pärm där du kan läsa om växterna historia och verksamma ämnen , huskurer och andra tips.

Varför välja originalväxter, växter som inte är förädlade? Svar: Alla insekter ser dessa växter som sin naturliga hemvisa, växterna är okomplicerad, kräver inte en massa specialjordar eller växtförhållanden. Växterna är tåliga och robusta. Så vill du ha en levande fjärils-, bi och humleträdgård tveka inte utan köp dessa växter.


Kurser på Sinnenas gård våren och sommaren 2014

Husapotek i medicinalväxter/Etnobotanik. 

En 1-dagskurs, då vi går igenom allt från historik, verksamma ämnen, huskurer till husapotek från A-Ö. Tillåter vädret, är vi ute en stund och botaniserar och plockar vilda örter. Du får ett kompendium med dig som ett litet uppslagsverk.
Datum: lörd 28 juni, sön 20 juli och söndagen den 24 augusti.

Pris: 650,- 
------------------------ 
Tillverka dina egna biologiska hudvårdsprodukter. 

Dagkräm, ringblomsalva, cerat, bodybutter och schampo.
Vi använder inga syntetiska råvaror, parabener eller sodium laureth sulfat.

Datum: Måndagen den 21 juli och lördagen den 6 september.
Pris 900 kr

Naturvandring, meditation och samtal

Medveten närvaro. Där vi använder oss av alla våra sinnen.
Vi söker stillheten och gör olika avslappningsövningar, mediterar och samtalar. Övernattning. Max 8 deltagare.
Datum: 21-22 juli
Pris:  1600 kr
---------------------------------

wa-Lis Hörne Messelth Tel: 0709-360402

Följ oss på Facebook! och bloggen http://friskareliv.blogspot.com

 

   

 

 

 

 

 

 

 Välkommen hit, stanna upp och njut av färg, form, väldoft och humlesurr.
Vi har öppet tisdag till fredag mellan kl 11.00 - 17.00 och lördag-söndag mellan kl 11.00 - 15.00. Övriga tider efter överenskommelse.
Vi finns mellan Askersund och Motala  i anslutning till V50. Se våra skyltar!