torsdag 24 juni 2010

VILKEN VÄXTKRAFTNu har trädgården varit igång, alltså invigd i en vecka. 3 studiebesök redan, och många människor som kommer och handlar stannar upp en stund. Många uttrycker att trädgården är harmonisk, har bra energier och att den är fin. Detta glädjer min verkligen. Igår satte jag upp flera skyltar med tankeväckande citat, att stanna upp vid och fundera över vad det säger just dig.
Jag arbetar vidare och formar trädgården, den växer till sig både på bredden och höjden och fler och fler växter går i blom för varje dag, vilket gör att den ser vackrare ut allteftersom tiden går.
Mer jord behövs i slänten, växterna har just visat mig att så är det. Vattenfallen skall göras klart, något träd skall införskaffas. Plantor skolas hela tiden om till större krukor, igår skolade jag om sojabönor, alfalfa (blå lucern), gul lupin, kvanne, sparris och mattram. Detta är ett fantastiskt liv att leva, kan det vara mera levande än så här. Ett torrt hårt litet frö blir en frodig planta.
En sak till som är fantastisk, här finns inga mördarsniglar!!!
Trevlig midsommar önskar jag er alla.
Ewa-Lis Hörne Messelth

söndag 20 juni 2010

Invigningen av Sinnenas gårdÄntligen är trädgården invigd. Efter flera datum så blev det till slut av. Denna senareläggning beror på den tröga och kalla våren.
Människor strömmade till och vädret var toppenbra. Vi skålade in Sinnenas gård med mousserande vin, det blev som ett manifest, ett dop. Känns riktigt bra. Trevliga människor kom och visade uppskattning, kopplade av, fikade, skålade och handlade plantor.
Jag hade gjort skyltar som var inplastade till de flesta medicinalväxter, med historisk information, lite om verksamma ämnen och vad man kan använda örten till som huskur, te eller omslag.
Nu är äntligen min STORA DRÖM verklig, den har blivit av och jag kan bara fortsätta att göra det bästa för att få den att kännas levande och berörande på en djupare nivå. Detta känns som ett viktigt ansvar jag har och som jag vill leva upp till.

Till hösten kommer jag att starta en phytoterapi utbildning här på gården, miljö och förutsättningarna är dom allra bästa. En kurslokal håller på att byggas i anslutning till Kents musikstudio.
Det är aldrig för sent att förverkliga sina drömmar, kom ihåg det!!!!Läs James Hillsmans bok: Själens Kod, då försår du vad jag menar.
Jag vill också tacka Kent för allt arbete han har lagt ner för att min dröm kunde bli verklighet, någon skrev i en bok jag har; för att anlägga en trädgård krävs det två slavar, med andra ord har Kent arbetat för två!!
Välkommen hit, njut av stillheten, lugnet, dofterna, färgerna, vill du komplettera någon växt till din egen trädgård, kan det vara här den finns!!!
Ewa-Lis Hörne Messelth