torsdag 7 februari 2013

Vår i luften

Vi har nu kommit in i februari månad, snön vräker ner,  och det kan verka långt till våren. Trots det är det hög tid att börja planera för sommaren. Fröer skall sorteras, inhandlas och jord skall finnas för frö-sådden.

Frö-firmor finns det massor av, frågan är vilka du väljer, vill du som jag ha ekologiska fröer, eller nöjer du dig med traditionellt odlade?

Själv har jag köpt fröer från Lindbloms  fröer, www.lindbloms.se, Runåbergs fröer,www.runabergsfroer.se  och Impecta, www.impecta.se. Där har jag valt fröer ur dra ekologiska sortiment. De flesta fröerna kommer från Sinnenas gård.

Kommer att ägna en del av nästa vecka till att sortera trädgårdens fröer och lägga ut på nätet vad som finns till försäljning. De mesta av våra egna fröer är från så kallade mormorsväxter, kulturväxter som har funnits på torp och gårdar sedan urminnes tider, både till nytta, spånad och fägring.

Nya projekt för i år på gården är bland annat att vi utökar våra odlingar med mer egen-odlade kryddor, bygger upp mer spännande odlings-miljöer på kullen ovanför trädgården.

Läkemalva
Satsar mer på att trädgården är en undervisningsträdgård, men kunskap om krydd- och medicinal växter, deras historik, verksamma ämnen och framför allt användningsområden. Detta betyder att vi har fler 1-dags kurser i "husapotek i medicinal växter/etnobotanik" och bokade guidade visningar av trädgården.
Ålandsrot


Är du intresserad om att lära dig med om medicinal växternas fantastiska läkekraft kan du anmäla dig till en 1-dags kurs! Läs mer under fliken kurser på Sinnenas gård 2013. Där hittar du också information om kurser i  Tillverkning av biologiska hudvårds-produkter, husapotek i homeopati och Familjekonstellation.
Pepparrot, kungljus, mästerrot mm
Sinnenas gård har också en naturmedicinsk verksamhet på gården, dit du kan komma om du är behov av en samtalsterapeut, sorgbearbetning, en naturmedicinsk konsultation eller aroma-massage med eteriska oljor.
Du tas emot i vackra lokaler i en lantlig miljö.

Har du behov av korttids-terapi, hör av dig för mer information.
Vi tar emot enskilt, under ett antal dagar, dör du får möjlighet att hitta tillbaka, sörja, läka och återhämta dig i din egen takt. Du bor då i vår gäst-stuga, äter ekologisk mat och efter en anamnes gör upp vi ett program som är livsbefrämjade för dig.
kvanne
Vi har vår gäst-stuga som ligger i anslutning till både vår gård och Sinnenas gård. Vi hyr ut den veckovis under sommaren.. Den har två rum och kök, med kyl/frys och spis/ugn.Badrum med dusch.
Vardagrummet i gäststugan

Är du intresserad av att volontär-arbeta hos oss, finns vi med på http://www.wwoof.se, Sinnenas gård.
Vi tar emot volontärer mellan slutet av mars till början av augusti. Idéen är att vi lär dig om medicinal-växter/ekologi/kost/näring, och du får bo och äta hos oss.
Sinnenas gård

Varmt välkommen hit.

Frågor, maila till info@sinnenasgard.se elelr ring: 0141 92229, 0709-360402

Ewa-Lis Hörne Messelth