tisdag 7 maj 2013

SOMMARVÄRME

Igår kom den efterlängtade värmen. Våren har valt att hålla sig kvar ovanligt länge i år. Känslan av att trädgårdens frodiga växtlighet ligger ca 1 månad efter i år. Ingenting att göra mer än att acceptera.
Sedan två veckor tillbaka har vi ett engelskt par här som volontärarbetar och jag lär dom om medicinalväxter, ett i bådas tycke bra alternativ. Dom bor i vår gäststuga och vi äter tillsammans och har många långa samtal om allt från medicinalväxter till mer existentiella frågor.

Vårkrage, ormöga, tibast, blåsippor,kungsängsliljor,
gullvivor,
krokus och gammaldags tulpaner är i stort sett det enda som kommit upp i full blom. Resten ligger på lur och avvaktar, förmodligen några dagar till. Kan det vara sant att värmen har kommit för att stanna, undrar nog både växterna och jag?
I helgen hade vi tillsammans med 28 andra företag runt Motala upptäckardagar, då vi hade öppet hus och visade upp vad vi har att erbjuda, allt från trevliga boende, god mat, djurgårdar, upplevelsegårdar och som i vårt fall Sinnenas gård, www.sinnenasgard.se visnings- och undervisningsträdgården med oförädlade så kallade mormor-växter, växter som fanns på gods,gårdar och torp förr i tiden, för fägring, färgning och nytta och krydd- och medicinalväxter.
Det finns pärmar i trädgården där du kan läsa om de olika växternas historia, verksamma ämnen och användningsområde.
För dig som inte vet, så har vi kursverksamhet på gården i: tillverkning av ekologiska hudvårdsprodukter, husapotek i medicinalväxter och familjekonstellationer. Du kan läsa mer på hemsidan, se ovan.

Vi har också föreläsningar om hälsa, kost, livskvalitet och tankens kraft. Läs mer på hemsidan.

Trädgården har nu öppnat för säsongen, utbudet av växter är redan stort. Exempelvis; stevia, salvia, rosmarin, fransk dragon, citrongräs, citronverbena, citrontimjan, libbsticka, mexikansk tagetes, mauritansk malva, blåverbena, cerise höstflox, kardvädd, mm mm mm.

Välkommen hit, vi har också ett trädgårdscafé, där du också kan få glutenfritt!

I år tar vi 40 kr i inträde, gäller inte om du kommer hit för att enbart handla.

Boka gärna tid för studiebesök med eller utan fika. Ring för tidsbokning; 0709-360402 eller 0141-92229. eller skicka mail till info@sinnenasgard.se

Vi har också en trevlig gäststuga i anslutning till trädgården som finns för uthyrning, i lugn och vacker miljö, utan TV och mikro men med alla andra nödvändigheter!

Välkommen hit önskar

Ewa-Lis och Kent Messelth