onsdag 2 juni 2010

STUDIEBESÖK


En milstolpe, första studiebesöket är avklarat. Ca 20 personer var här i strålande solsken, fikade, beskådade, luktade och handlade plantor. Ser framemot fortsatta grupper. Denna gruppen hörde av sig redan idag och visade intresse för att gå en 1-dags kurs i husapotek i medicinalväxter, och eventuellt även i homeopati!!
Min hjälp, Tamara jobbar på och varje sak hon hjälper mig med underlättar mitt arbete. Idag har hon "krukat" om plantor och helt plötsligt har vi massor av nya småplantor till försäljning.
Vädret har varit fantastiskt både igår och idag nästan glömt hur det var att gå i linne och inte frysa utan nästan vilja söka skugga. I växthuset är det extremt varmt och det växter så det knakar. Nu är det bara drygt två veckor tills invigningen, allt kommer inte att blir klart, men processen har kommit långt och det är det viktigaste, så folk får ta det för vad det är, och samtidigt få möjlighet att se trädgården växa fram bit för bit.
Jag vill tacka Ulla Landenmark, BIIA ek förening som ordnar en massa olika projekt för kvinnligt nätverkande och företagande, som bokade detta första stuiebesök med intresserade kvinnor.
En lååång dag går mot sitt slut, sitter på verandan framför huset och skriver samtidigt ser jag fåglarna som flyger till och från sina holkar, som vanligt har den svart/vita flugsnapparen trängt bort både talgoxen och blåmesen i år igen!! Men något märligt händer i skrivande stud, en stare som har en egen holk (stort hål) håller på att försöka ta sig in i två andra redan upptagna holkar, med för små hål för staren, vad är det som pågår i fågelvärlden egentligen, någon som vet? Tack för idag.
Ewa-Lis Hörne Messelth