måndag 13 oktober 2014

Tillverkning av biologiska hudvårdsprodukter.

Sista kursen för i år. Passa på, lär dig göra dina egna ekologiska produkter.När du lärt dig grunderna, med att blanda fetter och vatten, finns det inga begränsningar. 

Du kan göra dina egna salvor, krämer, schampo, balsam, tvål, andra rengöringsmedel, ditt eget smink, skonsamma barnprodukter mm. 

Vi använder oss av rena eteriska oljor till doft.
Inte en massa onödiga tillsatser som finns i många av de produkter du hittar ute på marknaden, som är billiga att framställa men långt från naturliga.Lördagen den 25 oktober kl  10.00 - 16.30.

Vi använder inga syntetiska råvaror, parabener eller sodium laureth sulfat.

Under dagen gör vi; dagkräm, ringblomsalva, cerat, bodybutter och schampo.

Pris 950 kr, lunch ingår samt recept och dina produkter.

Plats; Sinnenas gård, Södra Kärra. Vi finns mellan Askersund och Motala.

SVART KUMMIN


Här har jag samlat två olika studier om svart kummin, det finns både  som frön eller olja att köpa. Ewa-Lis Hörne Messelth
Innehåller mycket näring  För dem med näringsbrist, kan svart kummin fröolja vara ett utmärkt val för att hjälpa till att återställa kroppen till bättre hälsa. Det är en rik källa till vitamin B och mineraler som kalcium, koppar, järn och zink och innehåller andra hälsosamma näringsämnen som folsyra, fosfor, och fettsyrorDet är också en bra källa till protein.Det är, kort sagt, ett näringskraftverk.
Cancer  En annan av kummin fröolja aktiva ingredienser, thymoquinone, har visats i flera studier för att vara en utmärkt cancerkämpe. Det fungerar mot cancer på många sätt, genom att hämma tumörtillväxt, att stimulera produktionen av benmärgen (som bidrar till att stärka immunförsvaret), som skyddar kroppen mot effekterna av kemoterapi och strålning och dessutom även deaktivera vissa typer av cancerceller.
Immunförsvaret  Effekterna av svart kummins olja stärker kroppens immunförsvar. De aktiva ingredienserna i denna olja stimulera produktionen av benmärgsceller och andra viktiga celler i immunsystemet, liksom interferon. Det stöder också friska leverfunktionen och den effektivare avgiftning av kroppen. Bra för bland annat  luftvägsinfektioner, allergier och bihålebesvär Gastrointestinala problem som matsmältningsbesvär och diarré och emotionella problem som ångest och depression.

Hud, hår och naglar  Det har visat sig att flera rapporterat att deras hår, naglar och hud är märkbart friskare och vackrare. Denna olja kan behandla uppkomsten av fina linjer och rynkor i huden, behandla tillstånd som akne, eksem och psoriasis, och är även bra för mer allvarliga frågor som brännskador. Många av samma egenskaper, som gör det en sådan utmärkt hud behandling kommer också att hjälpa till att stärka och skönhet håret och naglarna.
Du kan hitta svarta kummin fröolja i många hälsokostbutiker eller ens köpa den på nätet. Vi rekommenderar att du tar en tesked av oljan två gånger om dagen före måltid och det kan tas som är eller blandad med saft eller ens till en te. 
........................................................................................
En lista på 50 åkommor/besvär/sjukdomar som svartkummin kan hjälpa mot:
Stärker ditt immunförsvar. Ju starkare immunförsvar, bättre hälsa, eftersom ett starkare immunförsvar gör att kroppen kan bekämpa sjukdomar och hålla kroppen i gott skick.
1. Cancer
2. Artrit
3. Aids
4. Allergier
5. Inflammation
6. Ledvärk
7. Muskelvärk
8. Värkande lemmar
9. Mot akne
10. Bronkit
11.  Nästäppa
12. Förkylning
13. Hosta
14. Influensa
15. Bröst smärta
16. Skallighet
17. Dålig hårväxt
18. Hemorrojder
19. Klåda
20. Eksem
21. Allmänna smärta
22. Halsont
23. Huvudvärk
24. Migrän
25. Förstoppning
26. Diarré
27. Infektioner
28. Öronvärk
29. Tandköttsinfektioner
30. Blödande tandkött
31. Gaser
32. Urinvägsinfektion
33. Diabetes
34. Viktminskning
35. Tumörer
36. Eksem
37. Blodtryck
38. Kolesterol
39. Immunity
40. Halsbränna
41. Rheumatism
42. Minne
43. Inälvsparasiter
44. Sömnlöshet
45. Högt blodtryck och depression
46. Brist på koncentration
47. Astma
48. Höfeber
49. Tandvärk
50. Sexuell Svaghet
Tillsätt en liten mängd svarta frön till din diet eller smoothies för att uppnå de positiva hälsoeffekter. 
http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2014/04/black-seed-claimed-heal-every-disease-except-death.html

Ewa-Lis Hörne Messelth