lördag 12 maj 2012


Våren har varit speciell, först var det ovanligt varmt sen blev det ovanligt kallt och sen kom det massor av regn. Detta regn är avgörande för att det skall växa, och växt har det gjort. I år har jag hjälp av Håkan som är här på halvtid till min stora glädje. På onsdag kommer det ett tyskt par som skall wwoofa här i 14 dagar, också spännande och utvecklande. Dom skall bo i vår gäststuga och äta med oss mot att de får kunskap om medicinalväxter och ekologisk odling, och så hjälper dom till i trädgården. Hoppas frostnätterna är över, det var tre frostnätter denna veckan.
Nu kommer jag att sätta ut squash- och pumpplantor i pallkragarna och de vill inte ha frost. Nu på måndag den 14 maj öppnar trädgården för säsongen.

Orangebinka
I år har vi redan massor av plantor från egna odlingar till försäljning. Bland annat: studentnejlika (röd), rysk marton (blå), höstflox (cerise), kronärtskocka (kulturarv fr 1869), vit fingerborgsblomma, isop (blå), mariaklocka (vit), mariaklocka (rosa/blå), prickklocka (blå), axmalva (rosa), fransk fingerborgsblomma (vit), salladslök, frissésallat, luftlök, chili (flera sorter), rosen pimpinell (rosa), axpimpinell (vit), orangebinka, mm mm. Sinnenas gård (ekologiskt odlade).
Blåverbena
Rosenpimpinell
Franskt kungsljusLuftlök
Här kan du under sommaren gå endagskurser i både husapotek i medicinalväxter och tillverkning av biologiska hudvårdsprodukter, läs mer på hemsidan http://www.sinnenasgard.se. Du kan boka vår gäststuga om du är långväga, hör av dig för mer information på mobilen 0709-360402 eller 0141-92229.
Varmt välkommen
Ewa-Lis Hörne Messelth