torsdag 25 oktober 2012

Herbal Skin Care Recept för ditt ansikte - Green Living - Naturlig Hem & Trädgård

Herbal Skin Care Recept för ditt ansikte - Green Living - Naturlig Hem & Trädgård  ANSIKTSVÅRD

Ansiktsvård

Örter och beredningar blommor har använts i århundraden för både män och kvinnor ansiktsvård. Eftersom Maria Prophetissa upptäckte destillationstekniker och skapade vad vi kallar för "Bain-Marie," kemister och butiker har sålt blommor vatten och eteriska oljor för skönhet applikationer.
Dessa vackra vatten var favoriter med damerna under medeltiden och har aldrig förlorat sin popularitet.
Med ansiktsvård, anser vi i allmänhet två program: torkning (toning) och fuktgivande. Bestäm din hudtyp och använda vilket botemedel kommer att uppnå den effekt du behöver. Doft dem önskat som (lavendel är en traditionell och härlig ansikts doft), och njut.
Lavendel Facial Wash
ger ca 1 dl

Detta är en enkel att göra ansiktet sammandragande som lugnar, stramar och toner huden. Följ den med Rödklöver vispad lotion (receptet följer) för en rik fuktighetskräm.
1/2 dl färska lavendel blommor
1/4 kopp havregryn
1 dl destillerat trollhassel
1 glycerin tesked vegetabilisk
2 till 3 droppar eterisk lavendelolja
Kombinera de torra ingredienserna och trollhassel i en 1-pint glasburk, branta över natten eller upp till två veckor. Sila och reservera vätskan, tillsätt glycerin och eterisk olja. Med hjälp av en bomullstuss, den ansiktstvätt DAB över ansiktet med uppåtriktade rörelser. (Efter sila ut vätskan, försök försiktigt skrubba ansiktet med blommor och havre istället för att kasta ut dem,..! De kommer att ta bort smuts och skräp från de sprickor i huden och exfoliera Följ med ansikts tvätt Härlig)
Rödklöver vispad Lotion
ger 2 till 3 koppar
Gör en liten sats av denna lotion i taget, kanske för speciella tillfällen då du vill att din urtavlan lyser. Det är extremt rik och, beroende på hur mycket vatten du lägger till, kan vara tät eller ljus som ett moln.
1 kopp färsk rödklöver blommar
1 kopp kakaosmör
1 till 2 koppar destillerat vatten eller rosenvatten
1 till 2 tsk jojobaolja eller mandelolja (tillval)
Placera örter och kakaosmör i en skål. Utan uppvärmning, använd en sked för att blanda blommor i kakaosmör. Täck över och förvara i en mörk skåp eller skafferi. Brant i två veckor.
I toppen av en dubbel panna, försiktigt värma kakaosmör bara tills du kan sträcka ut blommor. Kasta dem och häll det smälta kakaosmöret i en djup soppa pott (detta är att minska stänk). Med hjälp av en tråd visp eller elektrisk hand mixer, sakta tillsätt destillerat vatten genom matsked, vispa hela tiden, tills du har önskad konsistens. Tillsätt oljan om så önskas, och vispa ihop. Skrapa lotionen i en liten behållare. Denna lotion varar flera veckor när kylda.
Rose Petal Facial Toner
Ger 2 koppar
Detta är en enkel och härlig sammandragande för ansiktet.
1 kopp packat färsk rosenblad
1 kopp destillerat trollhassel
1 kopp destillerat vatten
Rose vatten eller vegetabiliskt glycerin (tillval)
Blanda alla ingredienser i en 1-pint glasburk. Brant över natten eller upp till två veckor. Sila och reservera vätskan. Om så önskas, späd med ytterligare destillerat vatten eller ros vatten, eller vispa i några droppar av vegetabiliskt glycerin. Tillämpa denna toner med en bomullstuss med hjälp uppåtgående rörelser.
Maskros-fläderblom Blemish Lightener
Ger 2 koppar
Anpassad från gamla fruar "recept, använder denna klassiska skamfläck blekning kärnmjölk. Många gamla recept kräver renfana blommor, men jag tycker fläderblom är precis så härlig.
1 kopp färska fläder blommor
1 dl färska maskros blommor
2 koppar färsk kärnmjölk
Blanda alla ingredienser i en glasburk. Brant över natten i kylskåp (kyl är viktigt!). Sila och reservera vätskan. Med hjälp av en bomullstuss, tillämpa lotion på ditt ansikte i uppåtgående rörelser. När ditt ansikte är täckt, ligga ner och vila i 10 minuter. Skölj med kallt vatten.
Förvara denna lotion i kylskåp i upp till två veckor.
Citron Lip Balm
Ger 1 kopp
Lemon är en läcker, somrig doft, och många av våra älskade örter erbjuder att doft: citronmeliss, citron verbena, citrongräs och harsyra (Oxalis) blad och fröskidor. Välj dina favoriter att ingjuta i oljan för läppbalsam.
1 kopp färsk citronmeliss (eller ört som du väljer), hackad
1 olja kopp vegetabilisk (t.ex. raps)
1/4 dl bivax
2 till 5 droppar eterisk citronolja eller hög kvalitet kulinariska citron extrakt
Följ instruktionerna i kapitel 4: Medicin-Making Metoder för att göra en växtbaserade salva. När vaxet har smält, häll blandningen i små rör läppbalsam eller i 1/4-ounce burkar. Eftersom dessa små behållare absorberar värme lätt, inte hålla dem i byxor fickor eller i en varm bil.
Detta utdrag har gjorts med tillstånd från The Essential Herbal for Natural Health: hur man förvandlar lätt att hitta Örter till Healing Rättsmedel för hela familjen av Holly Bellebuono, publicerad av Roost Books, 2012.

Läs mer om du vill få fler tips.
Ewa-Lis Hörne Messelth

Body & Soul: Herbal Hair Rinses

Body & Soul: Herbal Hair Rinses

Prova någon av dessa sköljningar efter schamponering. För extra glans, när den riktas skölj håret med den kallaste vatten du kan stå. Detta kommer att få ditt hår super rent och håret mindre statiskt.
 
Calendula kronblad: Att lysa blonda hår, häll 1 kopp kokande vatten över 1/4 kopp calendula kronblad, låt svalna. Använd som en sista sköljning efter schampo.
Kattmynta: För en snabb mjäll botemedel, brygga en starkt te av torkade kattmynta blad och kokande vatten och massera in i hårbotten efter schamponering. Skölj noga med kallt vatten.
Citronsaft: Saften av 1 citron och 1 dl vatten blandas ger tillbaka livet och glans till tråkig hår. Använd som en sista sköljning efter schamponering, efter en kallt vatten skölja att ta bort allt citron vatten.
Bakpulver: 1 msk bakpulver och 1 dl vatten blandas blir håret verkligen rena och tar bort alla spår av styling geler och hårspray. Massage väl in hår och hårbotten och skölj med varmt följt av kallt vatten.
Äppelcidervinäger: 2 msk vinäger till 1 kopp vatten ger håret glans och studsa. Använd som en sista sköljning efter schamponering och skölj väl med kallt vatten.
Öl: 1 kopp platt betor ger ditt hår kropp. Öl doften kommer inte att förbli när håret är torrt. För extra kropp, använd öl som din slutsköljning (inte skölja ur).
Tomatsaft: 1 kopp tomatjuice kommer att ta bort eventuell lukt, såsom rök, från håret. Massera in hår och skölj med varmt, sedan kallt vatten.

Mera tips, läs...........
Ewa-Lis Hörne Messelth