torsdag 14 juli 2011

SOMMARKURSER


Det finns 2 tillfällen kvar i sommar i husapotek i medicinalväxter/etnobotanik. Kursen kostar 550 kr, då ingår kurskompendie och en lättare lunch.

För dig som vill övernatta, finns vår gäststuga som ligger i anslutning till Sinnenas gård. Datumen är fredagen den 22 juli och onsdagen den 24 augusti.
Tillverkning av biologiska hudvårdsprodukter kommer att hållas lördagen den 13 augusti.Pris ca 800 kr beroende lite på hur många produkter vi hinner göra, då ingår material och en lättare lunch.

Sinnenas gård ligger vackert nära Vättern, mellan Askersund och Motala. Finns möjlighet att ta tåg till Hallsberg och vi hämtar dig där.
Hör av dig om du vill gå kurs eller önskar hyra vår gäststuga.
Tel: 0141-92229, 0709-360402 eller maila till info@sinnenasgard.se
Ewa-Lis Hörne Messelth

måndag 11 juli 2011

SOMMAR..........Lust och fägring....


Nu har vi bättre skyltar utmed V50, så nu är det lättare att hitta hit. Trädgården har aldrig varit så vacker som den är nu, tack vare lagom med regn, sol och värme.
Färgprakten är magisk, det är som om växterna visar på att dom trivs, utbudet av insekter, humlor, fjärilar, fåglar, grodor, ja alla trivs i en harmonisk balans.
Rosor, gamla sorter som doftar och som blommar hela tiden, luktpion som i mitt tycke har en alldeles fantastisk doft och för att inte tala om krydd- och medicinalväxterna som också doftar. Mina speciella favoriter är citronverbena, citrontimjan och åbrodd. Nu skördas kryddor och medicinalväxter mer eller mindre varje dag.
I grönsaksbäddarna och i växthuset skördas tomater, gurka, physsialis, morötter, märgärtor och sallat dagligen. Fröerna från Nordgen grodde bra och speciellt morötterna blir fantastikt fina. Svartspetskålen växer också frodigt och skall nu börja skördas.
Om du har vägarna förbi, stanna gärna till, om du vill och om vår gäststuga är ledig, går det bra att hyra den. Två rum och fullt utrustat kök, toalett med dusch. Fyra bädda samt spjälsäng. Stugan ligger precis i anslutning till trädgården. För dig som inte vet, Sinnenas gård ligger nära riksväg 50 mellan Askersund och Motala. Vill du åka tåg hit, går det till Hallsberg och vi kan hämta.
Hör av dig om du är intresserad.
Ewa-Lis Hörne Messelth