tisdag 16 augusti 2011

Dax att ta sticklingar


Sätt sticklingarna i näringsfattig jord blandad med mycket sand och håll bädden ständigt fuktig tills de rotar sig. Heta soldagar måste sticklingsbädden skuggas och helst duschas med vatten ett par gånger.

Det är också perfekt tid att ta sticklingar av medelhavsväxter som fikon, oleander och oliv. Även citrusväxter av olika slag kan sticklingsförökas nu. De rotar sig bäst i sandblandad såjord mixad med en fjärdedel orkidékompost.
Tips från Allt om trädgård.

TILLVERKA SALVOR, KRÄMER OCH SCHAMPO


I lördags kokade, rörde, mätte och vispades det, för att till slut få fram härliga resultat av egentillverkade biologiska hudvårdsprodukter. Att det doftade himmelskt behöver jag knappt nämna. Äkta eteriska oljor som påverkar både kropp och själ ger en exktra dimension till salver,krämer och schampo. Du kan få chansen att vara med då en dag till är planerad, lördagen den 29 oktober. Under den dagen får du lära dig hur man blandar, fett och vatten för att tillverka krämer och schampo, och hur du kan göra olika salvor, bl a ringblomssalva. I mån av tid för vi också bodybutter och cerat. Dagen kostar dig 800 kr och du får produkterna som du tillverkar, recepten och en lättare lunch för pengarna. Passa på, du hinner göra spännande julklappar av din nyvunna kunskap.