fredag 8 mars 2013

ARONIABÄR

Aronia bär innehåller en naturlig blandning av polyphenolic antioxidanter som bekämpar de cell-skadliga fria radikaler som skapas i våra kroppar av stress, miljöföroreningar, medicinsk röntgen, och andra aspekter av det dagliga livet (även motion!). Bland de antioxidanter är antocyaniner, som har visat sig hjälpa till att bekämpa sjukdomar som orsakas av oxidativ stress som vissa typer av cancer, hjärt-och kärlsjukdomar, kronisk inflammation, och leverfunktion, enligt studier som publicerats av US National Library of Medicine och på andra håll.  Enligt USDA,  Aronia bär har dubbelt så mycket antioxidant effekt som tranbär och fyra gånger så mycket som granatäpplen, jordgubbar, gojibär och blåbär.


Aroniabär har 67% högre antioxidant nivåer än blåbär och över 90% högre nivåer än tranbär.
Indianer använde dem som en del av deras kost, som konserveringsmedel för deras kött.

Liksom fläderbär eller svarta vinbär, kan aronia bär användas för att göra vin, sylt, sirap och te, du kan röra dem i nya såser eller använda dem tillsammans med blåbär i din frukost muffins.

     måndag 4 mars 2013

GROBLAD


De medicinska egenskaper Plantain


De medicinska egenskaper PlantainGroblad är en av de vanligaste örter som finns växer i Nordamerika. Det kan bokstavligen ses växer ur sprickor i trottoarer och vägar, som finns på de flesta husägare gräsmattor, odlade eller avfall marken och även på platser där det finns lite sol.Inte bara är denna växt riklig överallt, är det närvarande goda skäl. Det finns ett gammalt talesätt som växter växer där de behövs mest. I fallet groblad, är det tydligt att denna anläggning kraftigt behövs i urbana samhällen vi lever i idag, eftersom vi lider av många sjukdomar där denna växt kan erbjuda hjälp. Den groblad är ett ihopklumpad flerårig ört som växer till ca 10 cm i höjd. Dessa växter bildar täta, slank, 3-30 cm långa spikar, med iögonfallande gula ståndare som sticker ut, blommande från maj till september. Det finns två typer av groblad, a) gemensam groblad (som framgår av diagrammet) och smala blad groblad som har smalare blad med flera framstående revben. Generellt kan dessa anläggningar hittas växer nästan överallt i Kanada. Nedan är några av de växter gemensam mat och medicinska användningsområden.

Mat

Det är lätt att dra denna gemensamma ogräs från trädgården utan att ens inse att det är förmodligen mer näringsrik än de flesta bladgrönsaker vi tenderar att äta. Unga blad kan ätas rå i sallader och smörgåsar, men när de åldras blir trådiga och ganska tuff, ibland till den grad att de inte kan ätas utan tillagning dem. I matlagning bladen, förbättrar detta smaklighet, vilket gör det möjligt att ta bort en del av de tuffa fibrer. Dessutom, hugga bladen i finare bitar gör det lättare att äta.

Många tror att smaken påminner om mangold. Utöver detta, kan fröna också torkas och mals till en måltid eller mjöl för dess användning vid tillverkning av bröd eller pannkakor - ett utmärkt sätt att spara pengar på mat och bränsle kroppen med kvalitet näringsämnen. Groblad är rik på magnesium, vitamin A, vitamin C, och vitamin K.

Medicin

Bladen liksom saft ofta använts som utvärtes ämnen i kataplasmer och lotion för behandling solbränna, stick, insektsbett, ormbett, Poison Ivy finnar, utslag, brännskador, blåsor och delar.

Dessutom har bladen också uppvärmd och appliceras lokalt på svullna leder, ömma muskler, stukningar och ömma fötter. Intressant nog är groblad en vanlig huskur i många delar av Latinamerika för behandling av cancer. Den har också använts i många århundraden vid behandling halsont, hosta, bronkit, tuberkulos och munsår.

Studier har visat att groblad har anti-inflammatoriska effekter, och det är också rikt på tannin (som hjälper till att dra vävnader tillsammans för att stoppa blödning) och allantoin (en förening som främjar läkning av skadade hudceller). Ytterligare studier har visat att groblad också kan minska blodtrycket och att frön av växten kan minska kolesterolhalten i blodet. Plantain frön också i stor utsträckning som en naturlig laxerande, med tanke på deras höga källa till fiber. Te görs från anläggningen, användes för att behandla diarré, dysenteri, inälvsmask, och blödningar slemhinnor.Rötterna också rekommenderas för att lindra tandvärk och huvudvärk samt helande dåliga tandkött.

Andra användningsområden
 • Man tror att groblad te användes som en hår sköljning för att presentera mjäll. 
 • De ganska starka fibrer inom bladen även används för att göra tråd, lina och även tyg.
För första hand vetenskaplig litteratur från National Library of Medicine på groblad s medicinska egenskaper i långt över villkor dussin hälsa du kan besöka GreenMedInfo.com s Plantain Research sida.

Där har ni det. De många saker här annars "vanligt ogräs" har att erbjuda oss. Nästa gång du stöter på denna växt, se till att plocka några upp. Du kan aldrig veta när du behöver det nästa.Happy Gathering!

Var noga med att hålla ögonen öppna för alla våra andra artiklar om medicinalväxter . För mer information, vänligen utcheckning vår boksida för några bra böcker i ämnet.

Källor :
1. Ätbara och Medicinalväxter i Kanada , MacKinnon, Kershaw, Arnason, Owen, Karst, Hamersley, Chambers.

ÄPPELCIDERVINÄGER


De positiva hälsoeffekterna av äppelcidervinäger

De positiva hälsoeffekterna av äppelcidervinäger
De flesta av er har förmodligen hört talas om äppelcidervinäger (ACV), men visste du att det har använts i många hundratals, om inte tusentals år. I själva verket använde Hippokrates (läkekonstens fader) AVC tillbaka omkring 400 f.Kr. för dess hälsa ger egenskaper. Än idag, många använder det som ett gemensamt hushåll botemedel. Fler och fler människor blir anpassade till dess fantastiska hälsofördelar.

Vilken typ är bäst?

När du köper ACV, alltid se till att produkten sedimentet har flyter runt i det, det gör att det inte har destillerats eller behandlas, som genom denna process avlägsnar många av de nyttiga näringsämnen bildar det - inte luras av den klara imitation, de har lite att veta nytta för dig. Om du kan hitta en ekologisk produkt ännu bättre! Detta säkerställer kvalitet, utan tillsatta kemikalier eller konserveringsmedel. Kyla och jag rekommenderar Bragg, de erbjuder en bra produkt som är tillgänglig organiskt och även i glas för dig som är orolig för östrogen mimickers i plast. Om du inte hittar denna produkt, finns det flera andra jämförbara produkter som säljs på din lokala hälsokostaffär.

Några av dess rapporterade fördelar

 •     Har anti-tumör potentialen   
 •     Förhindrar stenar i urinblåsan och urinvägsinfektioner
 •     Stärker immunförsvaret
 •     Öka uthållighet
 •     Lindra symptomen på artrit och gikt
 •     Minska bihåleinflammation och halsont
 •     Balansera högt kolesterol
 •     Förbättra hudåkommor såsom akne
 •     Skydda mot matförgiftning
 •     Öka ämnesomsättningen som främjar viktförlust
 •     Förbättra matsmältningen och förbättra förstoppning
 •     Förhindra muskeltrötthet efter träning
 •     Fight allergier hos både människor och djur
Om du lider av "halsbränna" kan du lägga till några teskedar till ett glas vatten för att lindra symtomen. Detta är ett mycket bättre alternativ till några av de över-the-counter läkemedel på marknaden idag.

Några av dess användningsområden

Dålig andedräkt : På grund av dess sura egenskaper, gör äppelcidervinäger en underbar botemedel mot dålig andedräkt (dålig andedräkt). Lägg bara till 1/2 matsked ACV i en kopp vatten och gurgla blandningen i munnen under 10 sekunder i taget tills koppen är tom. Body Lukt : äppelcidervinäger är ett effektivt kroppslukt botemedel, eftersom det kan bidra till att anpassa hudens pH-nivå som bidrar till att eliminera lukt-bakterier. För armhålan lukt, bara torka dem en gång varje morgon med outspädd äppelcidervinäger (med en bomullstuss). För fots lukt, fylla en kastrull med varmt vatten och tillsätt 1/3 kopp ACV, låt dina fötter blöt i denna blandning i 15 minuter en gång per vecka. Diabetes : äppelcidervinäger kan hjälpa till att kontrollera högt blodsocker, vilket är varför det används ofta som en naturlig behandling av diabetes .Viktminskning : Även om det inte är känt varför många människor hävdar att äppelcidervinäger främjar viktminskning. Vissa teorier tyder på att ACV hjälper till att påskynda ämnesomsättningen, medan andra tyder på att det bränner kalorier. Ett antal dietister tror också att kombinera vitamin B6 och lecitin med äppelcidervinäger är mycket effektiv för viktminskning. En föreslagen åtgärd är att blanda 2 tsk ACV blandas med ett glas vatten och drick detta före varje måltid eller smutta det långsamt hela dagen. Dessa är bara några av de många fördelarna med äppelcidervinäger (ACV), När man arbetar med en sjukdom, alltid se till att rådfråga en utbildad professionell om din osäkra, annars ser till Moder Natur för svaren. Chansen finns, har hon redan botemedlet.

http://www.greenmedinfo.com/blog

JORDMANDEL


Tog tillvara en massa rotknölar från min jordmandel-planta i höstas. Glömde bort dom och så fanns dom där helt plötsligt, i väntan på att få komma i jorden. Jag lät dom ligga i vatten i 2 dygn och har nu planterat dom. Skall som alltid bli spännande och se vad som kommer upp.
Lite information om jordmandeln:

Jordmandeln kan ätas rå, men mestadels torkas knölen och kan på så sätt lagras länge.

 I Egypten, där växten hade ett mycket högt anseende, rostades knölarna för att ätas salta alternativt söta, eller intas som dryck (likt kaffe). Andra användningsformer var som chokladliknande sötsak eller som material till tvål.

Den mest kända produkten från jordmandel är ändå dess olja. Oljan är extremt nyttig med över åttio procent omättade fettsyror, och kan jämföras med olivolja. Jordmandeloljan innehåller höga halter av vitamin E.

 Av oljan bereds olika former av drycker. Som hälsokost lovprisas jordmandeln för att hålla både tarmrörelserna och tarmbakterierna igång. I marknadsföringen kan man läsa att ballastämnena dessutom bidrar till att minska tarmcancerrisken.

Många anser att en människa skulle klara sig väl på enbart jordmandel, då den innehåller alla näringsämnen som en människa behöver!

Vissa speciella müsliblandningar kan idag innehålla jordmandlar.


Flickr create commons / Nathan Gibbs

Home remedies from herbal teas and grocery foods dissolve kidney stones and reverse renal failure

Home remedies from herbal teas and grocery foods dissolve kidney stones and reverse renal failure

HUSKURER MOT NJURSTEN OCH NJURSVIKT

The juice of fresh lemons helps dissolve certain types of kidney stones, CITRONJUICE

Drinking apple cider vinegar adjusts the body's pH and helps to establish an alkaline-forming state in the urine. Uric acid, the chemical responsible for the formation of gout crystals and urate kidney stones cannot crystallize in alkaline urine. ÄPPELCIDERVINÄGER

cranberry juice has found its place in the medical world as an effective treatment for both preventing kidney stones and relieving a variety of urinary tract disorders, according to the British Journal of Urology. TRANBÄR
Both parsley and dandelion have exceptional medicinal properties that relieve urinary tract disorders. Both herbs are natural diuretics, stimulating urinary output and flushing the system of waste materials that contribute to the formation of kidney stones. They remove toxins, cleanse the kidneys, dissolve uric acid, and create an alkaline-forming environment in the kidneys and bladder, helping urine maintain a neutral or slightly alkaline pH. PERSILJA och MASKROS.

Marshmallow root is known for treating urethritis and helping to flush kidney stones. (Atlhea Radix)

Buchu is used to relive inflammation of the urinary tract and possesses antibacterial properties. As a tea, it helps with treatment of the kidneys, relieves cystitis, and acts as a diuretic 
Agathosma betulina.

Making tea with Chinese rhubarb can reverse end-stage kidney disease and prolong life by slowing down the progression of renal failure.

Learn more: http://www.naturalnews.com/037765_kidney_stones_herbal_teas_home_remedies.html#ixzz2MZB14LvQ
Läs mer om du är intresserad.
Ewa-Lis Hörne Messelth