söndag 5 september 2010

STUDIEBESÖKIdag den 5 september var det sista inbokade studiebesöket här för säsongen, vädret har varit strålande och dom avnjöt en god fika bland humlors surr och porlande vatten.

Trädgården är fortfarande färgsprakande och det finns till och med några växter som precis skall till att börja blomma, till exempel, sköldpaddsört och blommande jordärtskockor plus alla solrosor som inte slagit ut ännu. Grönsaker skördas dagligen, har också haft en del försäljning. skall utöka trädgårdslanden till nästa år så vi kan ha mer av framför allt morötter, rödbetor, lök, vitlök och palsternackor.

För tre veckor sedan sådde jag asiatiska bladgrönsaker i en odlingsbädd, verkligen att rekommendera, idag skördar vi fantastiskt goda sallader, speciellt en variant som smakar senap.

Imorgon kommer en journalist och fotograf hit från Motala som skall göra ett reportage om trädgården, skall bli trevligt.
Vi har redan en temperatur runt nollan vissa nätter, så jag har fiberduk över vissa känsliga grönsaker som squash och dom nysatta sparrisplantorna, som nu finns i 3 fulla pallkragar. Så om några år kommer vi att kunna skörda massor av sparris, har redan 2 plantor som ger skörd till min stora glädje. Tålamod, tålamod och mer tålamod, visst en del av livet sägs det.
Albin föredrar att ligga i malörten, förmodligen mjukt och skönt, samt därifrån har han en bra utkiksplats på vad som händer i trädgården, eller är det så att han behöver bitterämnena i malörten, något med magen??