onsdag 4 augusti 2010

SKÖRDETIDERNu har äntligen den stora skördetiden kommit, dom små fröna har blivit stora plantor, grönsaker som nu går att ta vara på.
Rödbetor, morötter, squash, bondbönor, trädgårdsbönor, gurka och tomater frodas i landen, tillsammans med örterna blir det riktigt kulinariska anrättningar. För att inte tala om alla fantastiska blommor som jag gärna kombinerar till fina buketter.
Kom ihåg att det finns några platser kvar till den 21 augusti, husapotek i medicinalväxter, här i örtagården.
Ewa-Lis Hörne Messelth

söndag 1 augusti 2010

Sommarregn, café och växthus
Regnet strilar sakta och fint ner, precis vad växterna vill ha, och jag behöver bara vattna i växthuset. Igår beställde vi ett nytt växthus, ca 18 kvm, med andra ord så expanderar trädgården, vilket känns helt fantastiskt. Idag öppnar också vårt ekologiska café också en milstolpe och ett trevligt inslag i trädgården. Frysen är fylld med härliga bakverk och en deg står på jäsning i köket.
Nu är det också skördetider, tomater, bondbönor, märgärter, trädgårdsbönor och för att inte tala om squash, den växter medans man tittar på känns det som. Morötter och rödbetor är på gång. Detta trots den långa torkan som nästan tog knäcken på trädgården.
Har ni vägarna förbi, titta in på en ekologisk fika, regnar det som idag kan man sitta i växthuset eller lillstugan, så låt inte vädret hindra dig från att komma hit. Välkommen!

Albin välkomnar alla gäster med ett litet skall och viftar samtidigt på svansen.

Ewa-Lis Hörne Messelth