tisdag 3 april 2012

Oregano is a healing herb and natural anti-biotic OREGANO

Oregano is a healing herb and natural anti-biotic
 NaturalNews) Oregano är en underbar, aromatiska ört som växer i  Medelhavsländerna. Den tros ha sitt ursprung i den bergiga regioner i Grekland, Turkiet och Italien. Det är uppkallat efter den antika "berg glädje." Oregano är en av de mest kraftfulla läkande örter och naturliga "antibiotika" som  någonsin studerats. Oregano har en uppvärmande och aromatisk smak. Oregano olja har en ovanligt stark naturlig antibiotika egenskap.. Oregano har setts i en färsk undersökning  vara betydligt bättre än alla 18 används för närvarande antibiotika vid behandling av MRSA staph infektioner. Den starka fenol antioxidanten förstör patogena bakterier, virus och svamp.
Oregano är mycket rikt på antioxidanten phytochemical flavonoider och fenoliska syror. Det är den tredje högsta örter i oxygen radical uppsugningsförmåga kapacitet (ORAC) med ett imponerande resultat på 200.129 . Oregano är en av världens största källor till den kraftfulla fenol del tymol. Tymol är bra på  att förbättra matsmältningen och  fungera lika bra på att avlägsna skadliga mikrober. USDAEN rang oregano är antioxidant kapacitet var som helst från 3 till 20 gånger högre än för alla andra örter. Oregano har fyra gånger antioxidant effekt av blåbär, 12 gånger av apelsiner och 42 gånger större än äpplen.
Oregano olja har används som desinfektionsmedel, stöd för öron, näsa,  hals/infektioner i luftvägarna, candidasvamp, och vid bakteriell eller virus. Dessutom kan den användas för att undertrycka inflammatoriska mediatorer och cancer cell produktion. Oregano olja är mer potent än torkade örter, men det torkade version innehåller flera kraftfulla fördelar för hälsan. Studier har visat att carvacrol, en fenol antioxiderande inom oregano har kraftfullt anti-inflammatoriska och anti-mikrobiella aktivitet när de tillämpas på livsmedel eller tillägg. Oregano innehåller även rosmarinic syra som har mycket starka cancer bekämpande egenskaper.
Använd torkad oregano på grönsaker, kötträtter och sallader. Oregano olja kan användas som aromatiska eteriska oljan och/eller som ett läkemedel. Helt enkelt sätta ett streck bakom örat och ett streck på nacken.  Oregano olja kan bränna lite men kommer att minska i styrka efter några sekunder.

Alltså oregano är inte bara en pizzakrydda, den har många hälsoegenskaper. Köp ekologiskt odlad eterisk olja.
Ewa-Lis Hörne Messelth