fredag 17 juni 2011

SOMMAR SOMMAR SOMMAR


Tänk vilken skillnad lite vatten, värme och omtanke gör en trädgård. Redan blommar det för fullt och vi ligger flera veckor före förra året. Redan skördat en stor gurka, jordgubbarna började komma igår, smultronen finns i massor och örterna går att skörda i omgångar. Sparrisplantorna ger redan sparrisar, små men goda.
Dom delade och sådda plantorna är nu riktigt stora som finns till försäljning, växter som inte har stressats fram utan har fått växa till sig efter sina egna önskemål. Vissa tog tre månader på sig och vissa bara några veckor, Klart att kvaliteten blir bättre och det blir en tåliga växt till försäljning. Utbudet av växter till försäljning är i år riktigt stort, speciellt på gamla "mormorsväxter", många gamla glömda växter som mycket sällan finns på dagens moderna handelsträdgårdar. Där gäller mer årets perenn och färg.
I växthuset luktar det helt magiskt av citronblommor och luktpion, att sätta sig ner och bara njuta av väldoft, ta en fika eller läsa en bok, är verkligen livskvalitet. Alla som vill är välkommna att hit och ta del av denna upplevelse.
Alla citronverbenorna är redan slut och de flesta stevia (sockerplantorna) nya hämts imorgon.
Flera grupper har varit här, och ännu fler är inbokade. Cafégäster kommer också, både spontana gäster och bokade besök.
Att denna min idé som jag började plantera i min hjärna för inte mindre än två år sedan nu blivit en verklighet som genererar så många fina möten med människor som både visar uppskattning och glädje över att Sinnenas gård finns. Det är att tro på sina drömmar och att ge näring till tankens kraft och samtidigt ha tillit till processen. Ett uttryck som jag ofta tänker på " är det rätt så är det lätt". Och synkroniciteten kommer in i ens liv när det är rätt, dom rätta människorna, sk tillfälliga mötena mm.
Livet är magiskt.
Ewa-Lis Hörne Messelth