fredag 9 april 2010

MEDITATIV HUND


Under tiden som jag "rensade",försökte se vad som var planterat eller ogräs, satt Albin på stenen i säkert en halvtimme!! undrar vad som pågick i hans hjärna? Sen när jag rensade bort ogräs i drivbänkarna, väljer att vårstäda i stället för höststäda, tror att det är bäst för maskar mm, la sig Albin på jorden där jag rensade, precis som katter gör!, ja sådan är han, älskvärd, tills han rymmer till grannarna för att leta mat! då vill jag sätta honom på tåget till Stockholm! fast bara för en liten stund.

onsdag 7 april 2010

MorgonpromenadImorse på promenaden med Albin hördes ett fullständigt öronbedövande chatter, fick se att träden var fulla av fåglar, starar!!!Vi har satt upp två starholkar, hoppas någon av dom hittar hit.
På fälten nedanför gården stod tranorna, ett par som är här för tredje året.
Ena hinken var halvfull med sav, går tillbaka i kväll och hämtar den. Saven stiger sakta, förmodligen beroende på klimatet här.

Idag, lite halvmulet men inte så kallt, kommer att gå åt till att fortsätta så.
Igår tog jag också sticklingar på lavendel, rosmarin, åbrodd och lager som jag planterade, dom har fått en plats i tvättstugan till växthuset är i ordning.
Ewa-Lis Hörne Messelth

tisdag 6 april 2010

BJÖRKSAV

Imorse på promenaden med Albin, hängde jag upp ett antal bägare i björkgrenar som jag knipsat med sekatören. Saven droppade långsamt, så det är förmodligen en tidsfråga tills "musöronen" bladen slår ut.
Passa på om du vill dricka något hälsosamt. Stärkande och blodrenande. Eller frys in för senare tillfällen. Du som är extra intresserad kan göra både vin och "champagne" av saven.