tisdag 30 juli 2013

EKOLOGISKT ÖRTSALT

Nu är första omgången av sommarens örtsalt klar, bestående av följande örter från trädgården; rosmarin, oregano, timjan, gräslök, persilja, björnrot, vinterkyndel, libbsticka, fransk och rysk dragon, vitlök, chili och salt.

Örter ligger på tork för att beredas till olika teblandningar och till kryddor, det luktar himmelskt i köket kan jag lova.

Tiden går fort och nu går vi redan in i augusti. Det märks att kvällarna blir mörka tidigare, suck...

Trädgården är nu som vackrast, och det är ett fantastiskt insektsliv och humlesurr, vackra fjärilar, fåglar och trollsländor, ett skådespel. Detta tack vare att trädgården bara består av oförädlade växter och att den är ekologisk.

I år har vi haft kundrekord, och tack vare hjälp av våra ungdomar från Ungern som volontärarbetar hos oss har det flutit på riktigt bra.

Studiebesöken har också slagit rekord i år, både små och stora grupper har besökt oss och fått ta del av trädgårdens unikhet.

Tyvärr är det bara att inse att säsongen går mot sitt slut, snart är det dags för att samla in fröer för nästa vår!
Vi har fortfarande massor av växter till försäljning och flera studiebesök är inbokade ända in i september. Det känns riktigt bra.
Med andra ord, varmt välkomna hit till Sinnenas gård och njut av färg, form och väldoft. För dig som inte vet så finns vi i Södra kärra som ligger mellan Askersund och Motala i anslutning till V50. Vi finns också med på facebook.

Ewa-Lis Hörne Messelth