torsdag 4 augusti 2011

Artikel om Sinnenas gård i Nerikes allehanda den 1 augusti

Ewa-Lis följde sin dröm
Askersund
Det sjuder av liv i Sinnenas gård, den tillåtande trädgården som Ewa-Lis Hörne Messelth anlagt i Södra kärra. Fåglar, humlor, fjärilar och andra insekter stormtrivs bland de färgglada och väldoftande växterna. Även allt fler människor börjar hitta hit för att strosa på gångarna, fika eller meditera. Det här är Ewa-Lis dröm.

Relaterat Sinnenas gård

Om det är något som Ewa-Lis Hörne Messelth vill förmedla till andra människor, så är det att man aldrig ska ge upp sina drömmar. Sinnenas gård har funnits inom henne länge, och nu den verklighet. En arbetsam verklighet visserligen, hon lägger åtta-tio timmar per dag på att rensa och sköta trädgården. Men hon njuter i fulla drag.– Det är inte jobbigt, det är en livsstil. Jag bryr mig inte om ifall det kommer lite ogräs, jag tycker om skönheten i växterna.Ewa-Lis anlade trädgården förra våren, och i slutet av förra sommaren hade många av växterna slagit ut i blom. I år har det fullkomligt exploderat, och det är egentligen märkligt att växterna trivs så bra eftersom de har lagt på ett relativt tunt lager jord.
– Det är alltså ganska taskiga förutsättningar. Men jag tror det beror på att alla växterna här är originalväxter, som funnits på torp och gårdar i tusentals år, och de har inte blivit manipulerade. Det gör att de är tåligare, förklarar Ewa-Lis.

Läs hela porträttet av Ewa-Lis Hörne Messelth i papperstidningen den 1 augusti.
Artikeln finns att läsa på google.