tisdag 22 maj 2012

SOMMAREN ÄR HÄR

Tänk vad värme kan göra, nu växter det både i trädgården, i pallkragar och i växthusen. Det ser ut som allting har kommit längre i år än tidigare år. Vintern däremot har gått hårt åt vissa växter, tror att  sex eller sju perenner har dött, förmodligen för att det inte var någon snö som har legat som ett skyddande täcke.

Nu går en stor del av dagarna går åt till att kruka plantor, det mesta av sådden ha klarat sig. I vissa så-lådor blev det många små plantor, och nu har dom växt till sig och behöver egen "boende". Köpte nyss 180 krukor, idag tog dom slut, blir till att köpa fler imorgon.

Sedan fyra veckor tillbaka har vi nu hjälp av Håkan som har arbetstränat här, igår beslutades det att han skall få börja jobba här 6 timmar/dag. Känns bra för oss alla, vi trivs tillsammans och har roligt ihop samt att massor blir gjort.
Sedan en vecka tillbaka har vi ett tyskt par, Clemens och Sophie här som mot kost och logi arbetar och får lära sig om medicinalväxter. Vi är med i en organisation för ekologiska gårdar som heter wwoofe, där dom hittade Sinnenas gård. Vi har också en trevlig tid tillsammans och det blir massor gjort. Första augusti kommer det ett par tjejer hit från Hong Kong skall också bli en rolig upplevelse.

I år har vi redan massor av plantor till försäljning till exempel: kronärskocka, sparris, squash, vit franskt kungsljus, vit fingerborgsblomma, rosa axmalva, helig basilika, luftlök, citronbasilika, jalapeno, chilipeppar, revsuga, stor ormrot, blåverbena, ricinträd, frissésallat, salladslök, studentnejlika, rosenkrage, blå isop, blå marton, vit axpimpinell, koreansk anisisop, balsamblad, orangebinka, borstnejlika, kardvädd, läkemalva mm mm. Varmt välkommen hit, försäljningen är i full gång. Det går också bra att boka tid med fika och visning av trädgården. Ring eller maila för mer information. 0709-360402 eller info@sinnenasgard.se


Axpimpinell

Balsamblad

Stor ormrot

Cerice höstflox

Orangebinka

Kardvädd

Blå isop

Blåverbena

Borstnejlika

Rosenkrage

Franskt kungsljus

Koreansk anisisop

Luftlök

Prickklocka

Läkemalva

Violruta