tisdag 24 augusti 2010

Codonopsis pilosula - Wikipedia, the free encyclopedia

Codonopsis pilosula - Wikipedia, the free encyclopedia På svenska Fattigmans ginseng Denna oerhört vackra och samtidigt oansenliga växt, visade sig igår bakom mina gigantiska solrosor, klättrande mot växthusväggen. Den blommar med ljuslime färgade vackra bolmmor och är alltså en perenn växt som i Kina heter Dang Shen, här kallas den Fattigmans ginseng. Det är roten man använder, efter 3 år skördas den, och det visar sig att den sänker högt blodtryck, stärker immunförsvaret, påverkar Qi och lungorna. Intressant och spännande, nu gäller det att få den att överleva.

SKÖRDETID
Dagen har delvis gått åt till att skörda örter, både vilda och från örtagården. Dessa förvaras sen mörkt i burkar med tättslutande lock, vissa kommer jag att göra teblandningar av till försäljning, andra använder vi själva antingen som kryddor eller teér.
Dagens skörd bestod av: Vinterkyndel, oregano, stevia, citronmeliss, isop, malört, åbrodd, ringblommor, rölleka, gullris, johannesört och bowles mynta.
Detta plus hur mycket tomater som helst.
Vilken gåva att få ha detta som sitt arbete samtidigt som jag får träffa intressanta och trevliga människor som besöker Sinnenas gård eller kommer hit för att gå kurs.
Jag känner en stor tacksamhet att jag fått chansen (tagit chansen) att leva min sanning, önskar fler känna på den känslan.
Det är viktigare än dom flesta tror, att ägna sin tid åt dels det man är bra på och dels det man verkligen tycker om.

måndag 23 augusti 2010

KURS PÅ SINNENAS GÅRD

Lördagen den 27 november kommer en kurs i tillverkning av biologiska hudvårdsprodukter att hållas här på gården. Vi framställer då bl a ringblomsalva, hudlotion/dagkräm, schampo, ev cerat och/eller hårblasam/flytande tvål. Priset är
700:- för kursen plus ca 200:- för materialet. Vi startar dagen kl 10.00 och håller på till ca kl 17.00. Hör av dig om du är intresserad av att vara med.

Du är varmt välkommen att deltaga. Du kan anmäla dig till antingen mott tel nr 0141 92229, 0709-360402 eller maila till info@sinnenasgard.se

Ewa-Lis Hörne Messelth