torsdag 8 september 2011

HEMSIDAN


Nu kan du också följa vad som händer på Sinnenas gård både vad gäller trädgården, kursverksamhet och behandlingar, på hemsidan som numera uppdateras löpande.
http://www.sinnenasgard.se.


Ännu en fantastisk dag ligger framför oss här i Närke, en sensommardag som fortfarande ger värme.

En liten grupp väntas hit idag på fika och en rundvandring i trädgården, underbart för dom att kunna sitta ute och njuta av den fägring som finns kvar och sol med klarblå himmel. Insektslivet är också fortfarande oerhört aktivt, humlor, fjärilar och t o m trollsländor.

En liten skogspromenad med hundarna för att plocka svamp kommer också att hinnas med.

Blomman på bilden är en perenn solros som blommar nu, en senblommande skönhet som lyser upp.

tisdag 6 september 2011

Använd eteriska oljor för att behandla och bota akne

Använd eteriska oljor för att behandla och bota akne

Eteriska oljor är ett av de mest effektiva naturliga vapen mot akne.

Två av de mest kraftfulla antibakteriella oljor som också är säker och skonsam nog för utvärtes bruk är lavendel och tea tree-olja. Tea tree olja är populär för hud tillämpningar tack vare sin mjuka karaktär och sällsynta förekomsten av allergiska reaktioner.

Lavendel är en eterisk olja som kan vara förvånande för någon som en akne behandling. Lavendel är mest känd för sina lugnande egenskaper. Studier har visat att bara andas ren eterisk lavendelolja hade lugnande effekt på hjärnan. Det används i många bad och produkter kropp på grund av dess behagliga doften. lavendelolja också innehåller flera potenta antibakteriella substanser. Den är skonsam nog att det kan användas lokalt på huden utan att orsaka irritation. I rätt utspädning, kan det vara ett utmärkt komplement till en akne hudvård rutin. Det är också utmärkt som en tillsats i naturliga akne hudvård produkter.
Lavendelolja ofta används som en brännskadesalva och som ett naturligt rengöringsmedel för hud skärsår och skrubbsår också. Den innehåller egenskaper som hjälper till att påskynda processen sårläkning. Det betyder att den också kan hjälpa till att påskynda läkningen av befintliga akne lesioner.

En annan eterisk olja som kan vara en att tänka på för fet acne benägen hud är citrongräs. Citrongräs har en trevlig citrondoft. Det är bra för fet hud eftersom det fungerar som ett naturligt sammandragande utan att torka huden. Citrongräs innehåller antibakteriella och antimikrobiella komponenter. Denna kombination av sammandragande och antibakteriella egenskaper gör den till ett utmärkt val för akne benägen hud

Learn more: http://www.naturalnews.com/033486_essential_oils_acne.html#ixzz1X9uOmsYE