tisdag 19 juni 2012

LJUVA MIDSOMMARTID

Juni har hittills inte haft det bästa av väder, fast månaden är ju inte slut ännu. Tack vare att det har regnat en hel del är växtligheten frodig. Nu närmar sig den för många efterlängtade midsommar helgen, hoppas att det i alla fall blir uppehållsväder.
Till helgen kommer vi att få hit en bikupa med ett bisamhälle i. Ett spännande och roligt tillskott till Sinnenas gård. Honungen kommer säkerligen att bli speciell med tanke på alla örter som finns här.

Försäljningen av plantor ökar för varje dag, utbudet av "mormorsväxter" från egna odlingar är riktigt stort, betydligt större än tidigare år. Ex vis: gulklint, vit mariaklocka, vit digitalis, vitt blågull, kronärtskocka,  helig basilika, blå prickklocka, vit isop, rosa isop, blå isop, stevia, flicköga, studentnejlika, koreansk anisisop, rosenmynta, grönmynta, sparris, kockardblomster, libbsticka, blå iris, nikotintobak, ricinplanta, fransk dragon, citrontimjan, röd fingerört, gul sidenfingerört, laxrosa fingerört mm mm.

Tack vare att alla växter i trädgården är oförädlade, trivs fåglar, grodor, insekter, humlor och fjärilar alldeles utmärkt. Att sitta ner och bara vara, lyssna och beskåda djurlivet som älskar att leva tillsammans med växterna, är en fröjd i sig.

Om du är intresserad av så kallade "kulturväxter" växter med lång historia som inte blivit förädlade, kan det vara värt ett besök här på Sinnenas gård.
Ta dig tid och gå runt och njut av färg, form och doft.
Sitt ner i någon av sittgrupperna, och om du vill kan du anteckna ur våra pärmar med information om växternas historik, verksamma ämnen och eventuellt användningsområde.

Varmt välkommen hit i sommar.

Vi finns mellan Askersund och Motala, i anslutning till riksväg 50. Titta gärna in på hemsidan eller bloggen om Sinnenas gård
http://sinnenasgard.blogspot.com

 www.sinnenasgard.se