![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiY28WTPR1TxwSEXbBkeMRa7hkEV6nMHc1rSoYjzGWN_RG39yspMHXg_lEykuN0PkpBkuaw4lgZrRFospvmHggGiAerZb3uQLG5mpHu1s33TYsBhGQi0HBRWZLJH3zKKDWj7RSyQAtPUq4y/s320/sinnenas+g%25C3%25A5rd+v%25C3%25A4xter+305.jpg)
Efter en härlig morgonpromenad med hundarna tittade jag in i växthuset, till min förvåning så blommade ärtskotten och det fanns fortfarande röda chili på en buske.
Gick en runda i trädgården och kunde skörda massor av persilja, salvia, rosmarin, curryört och boxles mynta.
En märklig vinter i år, självklart kan det komma snö så vi tröttnar, men att kunna skörda i både växthus och ute så här års hör väl i alla fall till ovanligheterna.
Salvian är bra både som krydda och som te.
Tips: Te på salvia är bra vid halsont, tandköttsproblem, halsfluss, antiseptiskt, kramplösande, mot klimakteriesvettning, nattsvettning, blodvallningar, förhindrar att en förkylning sätter sig i bröstet, vid nervös utmattning, depression, oro samt allmänt uppiggande. Rekommenderas inte till gravida och ammande kvinnor. Som ett starkt te kan det användas i sköljvattnet vid hårtvätt för att göra håret mörkare.
Curryört, som inte har något samband med curry, kan användas i matlagning, ger en viss currysmak.
Bowles mynta går också att användas i matlagning och att dricka som te, den har en mild pepparmyntssmak.