onsdag 8 juni 2011

SOMMARVilken fantastisk sommarvärme, som också har fört med sig ett stort bevattningsproblem för oss, båda våra brunnar gick tomma, då hämtade min man som är lösningsorienterad 4000 liter från Vättern, så nu finns det vatten igen. Till och med dammen är fyllt så nu är det bara grodorna som fattas, dom är på väg hit från Åmmeberg. Så värmen kan fortsätta och vatten finns. I växthuset växer det så det knakar, druvklasar på vinrankorna, citronträdet blommar och physsiallisen har massor av frukter. Tomater kommer i överflöd och gurkor växer med rekordfart. I landen växer det och blommar för fullt, skulle tro att vi ligger minst 3 veckor före förra sommaren, helt otroligt.
Dom asiatiska bladgrönsakerna är redan inne på sin andra sådd, flera av sorterna är riktigt smakrika och goda.
Försäljningen av krydd- medicinal och kulturväxter går över förväntan och i skrivande stund finns det ett väldigt stort utbud av växter, de flesta plantorna är från egna odlingar och från trädgårdens frön.
Flera grupper har varit här på fika och presentaiton av trädgården och fler är bokade. Besökare till trädgårdscaféet kommer i en jämn ström, alla bakverk är örtinspirerade och om jag får säga det själv, riktigt goda. Nu finns också hembakat bröd och vid beställning kan sallader också erbjudas.
Vi är bara i början på sommaren och den har startad så fantastisk bra, ja mycket över förväntan.
Nu ligger 2 kurser framför oss, en i husapotek i medicinalväxter den 18 juni och en i tillverkning av hudvårdsprodukter den 19 juni, ring omgående om du vill ha en plats.
När du har vägarna förbi, titta in och njut av fägringen, sitt ner och lyssna på fåglar, humlor och ta en fika i trädgården. Här skall du gå runt och lukt, känna och ta in dofter som är himmelska. Du kan läsa mer ingående om de flesta växterna, avsikten är att alla skall vara representerade i pärmar och kompendier under sommaren.
Varmt välkommen till Sinnenas gård önskar Ewa-Lis Hörne Messelth